Kiri: ükskord saab must spetsialist

, rakverlane
Copy
Juha Jansen.
Juha Jansen. Foto: Erakogu

Tehnikumi, tehnikumi astun ma ja hakkan hoolsalt õppima, ükskord saab must spetsialist, ehitaja-kommunist!

Niimoodi ütles üks ilus laulusalm õndsal nõukogude ajal. Praegu saab peale kooli lõpetamist samuti spetsialistiks, aga kui ikka tahad päris juhtival kohal olla, siis tuleks hakata kas keskerakondlaseks või reformierakondlaseks. Aga põhimõtteliselt on kõik nii nagu vanasti ...

Tihtipeale avaldatakse ajalehes kuulutus, et sinna ja sinna võeti tööle spetsialist ja mis nüüd viga: kus nüüd alles hakkab asi liikuma ja kõik hakkab olema nagu lust ja lillepidu. Aga spetsialistil ja spetsialistil võib olla päris suur vahe. Kõik sõltub sellest, kui kompetentne see spetsialist on. Ega haridust peagi palju olema, tänapäeval saab spetsialistiks selletagi. Meil on isegi ministritoolile pääsenud mõned niisugused, kes pole viitsinud ülikoolis käia, aga tulevad Eesti riigi juhtimisega suurepäraselt toime.

Üks markantsemaid näiteid seostub uue Vallimäe vabaajakeskuse teedega. Teid on ehitatud ju tuhandeid aastaid, ja eks ikka selleks, et nende peal käia. Aga Vallimäe teede kavandamisel juhtus ilmselt nii, et vaadati prospektist graniitkillustiku reklaami ja valiti sobiv toon, mis oli iseenesest ju päris kena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles