Kaitseminister andis medalid Tapal teenivatele Prantsuse sõduritele

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kaitseminister Kalle Laanet andis tseremoonial medalid Tapal teenivale Prantsuse kontingendile.
Kaitseminister Kalle Laanet andis tseremoonial medalid Tapal teenivale Prantsuse kontingendile. Foto: Siim Verner Teder

Kaitseminister Kalle Laanet andis tseremoonial medalid Tapal teenivale Prantsuse kontingendile ja tänas sõdureid siinse julgeoleku kindlustamise eest.

Kaitseminister Laanet märkis oma kõnes, et põhjus, miks Prantsuse, Ühendkuningriigi ja Taani sõdurid Eestis teenivad, pole kuhugi kadunud. "Idanaabri käitumine on jätkuvalt eskaleeriv, vaenulik ja agressiivne, mistõttu NATO peab alati olema valvel, tagama tõhusa heidutuse ning vajadusel reageerima," rääkis Laanet, tuues näiteks hiljutised sündmused Valgevenes.

"Teie kohalolek näitab, et oleme suutnud edukalt kohaneda muutuva julgeolekuolukorraga," sedastas ta. Laanet lausus, et liitlaste lahingugrupi valmidus integreeruda 1. jalaväebrigaadi koosseisu lahinguvõimeliseks üksuseks näitab solidaarsust ja sihikindlust.

"Eesti ja Prantsusmaa kaitsekoostöö on viimase kümnendi jooksul oluliselt süvenenud ning meid oluliselt lähendanud," ütles Laanet. Eesti panustab koos prantslastega missiooni Barkhane Malis. Ta lisas, et liitlaste suurendatud kohalolu Läänemere regioonis aitab kindlustada rahu kogu Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles