Kullateraline muusikahing. Anne Peäske (1946–2021)

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Anne Peäske oli särav inimene, õpetaja, dirigent.
Anne Peäske oli särav inimene, õpetaja, dirigent. Foto: Tairo Lutter

Särava inimese, õpetaja, muusikaloolase ja dirigendi Anne Peäske minek tuli ootamatult. Tuli kevadsuvel, mis oli tulvil ideid ja plaane. Pärast pikka pausi soovis nõtke sulega ning vaimuka ja lennuka mõttega muusikaloolane taas kirjutada mõne loo Virumaa Teatajasse, ütles, et tal on mõtteid ja tahtmist, vahest leiab ka aega. Aga aeg sai otsa.

Virulaseks hakkas Anne Peäske 1990. aastate alguses. Lõpetanud töö Eesti Televisiooni muusikasaadete vanemtoimetajana, sai temast õpetaja Kadrinas ja Rakveres. “Mu põlved värisesid, kui ma esimesse tundi läksin. Ma polnud ju kunagi lapsi õpetanud. Olin kogu aeg arvanud, et ega ma tõesti midagi muud ei oskagi kui seda va televärki. Täna võin öelda, et võibolla pidanuks hoopis varem just õpetamisega algust tegema, sest see on sadu kordi tänuväärsem tegevus,” meenutas ta Kadrina vallalehes Kodukant.

Aastatel 1994–2013 oli Anne Peäske Kadrina Kirikukoori dirigent. “Meeldib kirikukooris see vaimsus ja olemine, meeldib see professionaalne suhtumine, mille poole minagi olen püüelnud,” on ta kõnelnud oma koorist. 16 aastat oli Anne Peäske Rakvere muusikakooli üks hinnatumaid õpetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles