Lõkete tegemine andis päästjatele tööd

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Pilt on illustreeriv, aga tasub meeles pidada, et väike lõke võib sellise kuumaga kiirelt kontrolli all väljuda. 
Pilt on illustreeriv, aga tasub meeles pidada, et väike lõke võib sellise kuumaga kiirelt kontrolli all väljuda. Foto: Päästeamet

Kuumusega oli päästjatel tuli takus.

Reedel süttis kella 18.38 ajal Väike-Maarjas Ehitajate tee garaažide taga pinnas. Päästjatel tuli kustutada umbes 10 ruutmeetrit põlevat kulu. Esialgsetel andmetel olid lapsed garaažide taga tulega mänginud. 

Samal õhtul kell 23.35 anti häirekeskusele teada, et Kadrina vallas Ama külas on metsa sees infotahvli juurde tehtud lõke. Kohale kiirustanud päästjad leidsid selleks mitte ette nähtud kohas lõkke ja palusid selle kustutada ning juhatasid kätte, kus on ohutu lõket teha.

Järgmisel päeval kell 18.54 kutsuti päästjad Pajustisse Linnu tänavale, kus põles umbes 10 ruutmeetri suurune lõke, milles leidus oksi ja prahti. Päästjad kustutasid keskkonda ohustava lõkke ning tegid selgitustööd.

Päästeamet tuletab meelde, et kuivade ilmadega tuleb lõkke tegemisel olla eriti hoolas. Lõke tuleb teha hoonetest, metsast ja põlevmaterjalist ohutusse kaugusesse – vähim ohutu kaugus peab igasuguse lõkke puhul olema vähemalt kaheksa meetrit. Lõke tuleb teha ettevalmistatud pinnasele ning lõkke ümbrus hoida süttivast materjalist puhas. Tuld tohib teha ainult tuulevaikse või tuuletu ilmaga ja kindlasti tuleb lõkke lähedal hoida esmased kustutusvahendid – abiks on ämbritäis vett või tulekustuti. Lõket ei jäeta hetkekski järelevalveta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles