Lääne-Viru maakaitsepäev algas pärgade asetamisega vabadussõja monumendile

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Viru maakaitsepäev Väike-Maarjas algas pärgade asetamisega vabadussõja monumendile. Lippurid on Aimar Türbsal ja Taavi Kitsing.
Lääne-Viru maakaitsepäev Väike-Maarjas algas pärgade asetamisega vabadussõja monumendile. Lippurid on Aimar Türbsal ja Taavi Kitsing. Foto: Ain Liiva

Väike-Maarja kiriku kellad kutsusid täpselt keskpäeval inimesed mälestusteenistusele vabadussõja mälestussamba juures.

Päevakohase kõne pidasid praost ja kaitseliitlane Tauno Toompuu ning Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla. "Mälestame kõiki neid, kes on andnud elu meie vabaduse eest," lausus praost Toompuu.

Ausamba jalamile asetasid pärjad omavalitsuste ja jõustruktuuride esindajad, poliitikuid esindas ainsana Anti Poolamets EKRE-st.

Väike-Maarja Eesti vabadussõjas langenute mälestussammas asub aleviku keskel Wiedemanni keeletammikus. Mälestussammas avati 14. juunil 1925, kuid selle kui ühe suuremaid vabadussõja mälestussambaid lõhkusid okupatsioonivõimud osaliselt 1940. aastal ja 1944. aastal lõplikult. Säilis üks tükk, mida kasutati samba taastamisel õige materjali ja kivitöö valimisel. Sammas avati uuesti 23. juunil 1991 originaali täpse koopiana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles