Küsitlus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui kõrge on pakaselise ilmaga temperatuur teie toas?



Tatjana (57), ettevõtja, Tapa
Meil on oma maja ja siis, kui kütad, on soe. 18 kraadi on normaalne, kui soojemalt riidesse panna.

Ahto (62), põllumees, Haljala vald, Kisuvere
On oma maja ja kütan ise puudega. Kui temperatuur hakkab alla 22 minema, siis juba öeldakse, et tee tuli ahju. Muidu kütan üle kahe päeva, aga praeguse ilmaga tuleb ikka kord päevas kütta.

Lena (33), rätsep, Kunda
Korter on soe, isegi liiga soe, tuleb ette, et vahel peab ka akna lahti tegema ja õhutama. Temperatuur on 22 kraadi. Kui küttearve tuleb, siis see on küll suur, aga mul on väikesed lapsed ja parem maksta kui külmetada.

Kalle (43), ehitustööde juhataja, Kadrina
Meil on väga soe. Arvan, et kuskil 22 kraadi on kindlasti. Temperatuur sõltub küttegraafikust, mis maja peale parajasti sätitud on. Külmaga seoses on seda viimasel ajal muudetud. Küttearve pärast pole ka põhjust nurised, sest meil tehti päris palju tööd ära – valla territooriumil vahetati soojatrassi ja meie jäime samuti sinna piirkonda. Nii et kevadel enneaegu rohelist lume alt välja ei tule.
Eelmise aastaga võrreldes on soojakulu tunduvalt väiksem, rahakulu küll mitte, sest vahepeal küttehind tõusis.

Toivo (64), Kadrina

Kui puid paned alla, on ikka soe – nii nagu kütad, nii soe on. Tavaliselt ikka 20 ringis. Meil on oma mets, sealt teeme puid ja kütame. Pakane teeb meele isegi rõõmsaks, isegi siis, kui töötan väljas.

Viivi (46), Haljala
Minul on tuba soe, üle kahekümne kindlasti. Meil on hea keskküte. Ja olusid arvestades ei saa ka küttearve üle nuriseda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles