Miila ja Kõrma küla pidasid ühist pidu

Kärt Devaney
Copy
Miila ja Kõrma küla raamatu panid ühiselt kokku kahe küla toimekad elanikud Kristel Karjane (vasakult), Katrin Kärner-Rebane, Ants Alliksaar, Meeli Müller ja Liina Allikas-Pürn.
Miila ja Kõrma küla raamatu panid ühiselt kokku kahe küla toimekad elanikud Kristel Karjane (vasakult), Katrin Kärner-Rebane, Ants Alliksaar, Meeli Müller ja Liina Allikas-Pürn. Foto: Kärt Devaney

Kui Miilas on traditsioon pidada külapäeva iga viie aasta järel, siis Kõrma külapäev oli viimati 1989. aasta suvel. Tänavu otsustasid kaks naaberküla väed ühendada ja külade 780. aastapäeva ühiselt tähistada.

Seega märkis tänavune ühine ettevõtmine ka omalaadi uut algust, ärkamise aega, kus kahe küla inimesed taas kokku said ning kodukanti ja selle rahvast meeles pidasid. Ka pidu ise käis mõlemas külas.

Päevaga tehti algust Kõrmal, kus peeti kõnesid ja avati Ants Halliksaarele nimeline pink, pidulisi kostitati koduste hõrgutistega. Edasi liiguti Miila külaplatsile, kus ettevõtmine lõppes meeleoluka jalakeerutusega Uhtna Mandoliiniorkestri saatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles