Väike-Maarja laskuritel olid Eesti meistrivõistlustel täpne käsi ja terav silm

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Jaanus Laidus võistles kolm aastat endast vanematega ja kaotas kulla ainult ühe silmaga.
Jaanus Laidus võistles kolm aastat endast vanematega ja kaotas kulla ainult ühe silmaga. Foto: Erakogu

Peale pühi peeti Elvas Eesti meistrivõistlusi laskmises, tihedas konkurentsis tõid Väike-Maarja klubi LaSK liikmed koju mitu medalit. Õnne-Liisi Viidas saavutas Eest täiskasvanute meistritiitli koos kuldmedaliga ja Jaanus Laidus pälvis juunioride arvestuses hõbemedali.

Alles noorteklassis võistlev Jaanus Laidus, kes pistis rinda endast kolm aastat vanematega, kaotas kulla ainult ühe silmaga. "Spordis on kõik võimalik, võistlus käib iga silma peale," nentis Väike-Maarja Laskespordi Klubi juhatuse liige Jaanus Raidlo, kes on ise omaaegne laskesportlane. Ta kiitis Laidust, kes sai medali juunioride arvestuses harjutuses, kus 50 meetri distantsilt tehti 60 lasku vabapüstolist.

Raidlo rääkis, et kuldse medali koju toonud Õnne-Liisi Viidas oli eelmisel aastal tulnud juunioride meistriks. Seekord osales ta juba täiskasvanute arvestusse, kus konkurents oli tublisti tihedam ja tugevam. Lasti 30 + 30 lasku spordipüstolist (30 lasku ringmärki ja 30 lasku ilmuvasse märki, kusjuures lask tuleb sooritada 3 sekundi jooksul). Raidlo kirjeldas, et peale põhiharjutust oli Viidas alles kuues, aga pääses selle tulemusega finaali, kus kõik algas nullist. Lasti ilmuvat märki ja siin hakkas võistlejate väljasortimine tabamuste alusel (tabamuseks loetakse lasu tulemust alates 10,2-st, 10,0 ei ole tabamus). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles