Rainer Sarneti filmi loomist toetab Euroopa Komisjoni filmifond Eurimages

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Rainer Sarnet sai toetust ka oma filmile "November", mis valmis Andrus Kiviräha romaani "Rehepapp ehk November" ainetel.
Rainer Sarnet sai toetust ka oma filmile "November", mis valmis Andrus Kiviräha romaani "Rehepapp ehk November" ainetel. Foto: Mihkel Maripuu

Lääne-Virumaa juurtega Rainer Sarnet sai oma kung-fu-komöödia "Nähtamatu võitlus" filmimiseks toetust. Linateos on plaanis osaliselt filmida Piiral ning hiljuti otsiti võtete jaoks maakonnast taustanäitlejaid. 

Režissöör Rainer Sarneti "Nähtamatu võitlus" sai 360 000-eurose toetuse ja tegemist oli filmifondi Eurimages ajaloo kõige pingelisema vooruga, kus toetust taotles tavapärase 60 filmi asemel 92 Euroopa linateost. Fondi hindamisgrupi liikmed tõstsid kõikide toetatud filmi puhul esile lugude originaalsust ja ajakohasust ning julget ja omanäolist režiid.

Kung-fu-komöödia "Nähtamatu võitlus"on õigeusukloostrist 1970. aastate Nõukogude Liidus. Kuna Rainer Sarneti plaan on ühendada pealtnäha vastandlikud asjad – nali ja pühadus, Black Sabbath ja mungalaul, popkultuur ja religioosne kunst –, on see kokteil, mida varasemalt sellisel kujul ei eksisteeri. "Väga julgete ettevõtmistega võib rahastamisel minna kahtepidi – originaalsus võib olla hinnas, aga uue ja tundmatuga kohtudes võivad otsustajad hoida ka ettevaatlikku joont," märkis filmi produtsent Katrin Kissa. "Eurimagese toetus on viie riigi koostöös valmiva "Nähtamatu võitluse" viimane oluline rahastusotsus, nurgakivi. Nüüd võime kindlalt öelda, et alustame selle aasta augustis võtteid," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles