Keskkonnaminister tänas Põlulas kalavalvureid

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Pikaaegne kalavalve juht ja asutaja Jüri Nurk andis ameti üle noorematele. Keskkonnaministrilt pälvis ta tehtu eest tänukirja.
Pikaaegne kalavalve juht ja asutaja Jüri Nurk andis ameti üle noorematele. Keskkonnaministrilt pälvis ta tehtu eest tänukirja. Foto: Rachel Lepp

Vabatahtlike kalavalvurite välijuhid olid täna kutsutud tunnustusüritusele Põlula kalakasvandusse, kus keskkonnaministeeriumi tänukirjad andis neile üle minister Tõnis Mölder.

Erilise tänu pälvis ministeeriumilt Eesti Kalastajate Seltsi kalakaitsegrupi juht Jüri Nurk, kelle algatusel 2014. aastal kalavalve liikumine asutati ja kes annab nüüd oma ametiülesanded üle piirkondlikele juhtidele. Keskkonnainspektsioonile ja politseile abiks olevate vabatahtlike kalakaitsjate panus lõhede ja meriforellide arvukuse suurendamisse on olnud märkimisväärne, sest röövpüüdjate elu on üsna kibedaks tehtud.

Kalavalvurite roll seisneb jõgede kallastel valvamises, et röövpüüdjad kudema kulgevaid kalu kinni ei püüaks. Valvata tuleb ka öötundidel. Röövpüüdjate avastamisel võtab valvur ühendust keskkonnainspektsiooni või politseiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles