Talvist Rakveret hakkavad seirama teeilmajaamad

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Järgmisel talvel kehtivad Rakvere tänavate hooldamisel uued reeglid ja bussipeatustest koristatakse lumi samal ajal kui tänavatelt.
Järgmisel talvel kehtivad Rakvere tänavate hooldamisel uued reeglid ja bussipeatustest koristatakse lumi samal ajal kui tänavatelt. Foto: Meelis Meilbaum

Rakverre on talihooajaks kavas paigaldada kuni viis teisaldatavat teeilmajaama, mis informeerivad teehooldajaid juba varakult võimalikust libedusest või lumesajust. Tegemist on prooviprojektiga ja teadaolevalt on linnatänavatel sellised ilmajaamad kasutusel vaid Tallinnas ja Viimsis.

Riigimaanteid seiravad statsionaarsed teeilmajaamad. Ida teehoiu osakonna juhataja ja ühtlasi Rakvere linnavolikogu majanduskomisjoni liikme Anti Palmi sõnul on aga neid maanteedel vähe.

“Näiteks meie piirkonnas on Tallinna–Narva maanteel statsionaarne kaamera Viitnal, Sõmerul ja Padaorus,” rääkis ta. “Kui peaks üks neist rivist välja minema, jääb ülejäänute katta väga suur piirkond. Rakverre tahame paigaldada aga kolm kuni viis mobiilset kaamerat ja ma usun, et neist piisab meie linna ilmaolude seiramiseks täielikult.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles