Rakvere ajalooline polikliinik pannakse sügisel müüki

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Vanast polikliinikust on aastakümnete jooksul abi otsitud, kuid hoone vajab põhjalikku remonti.
Vanast polikliinikust on aastakümnete jooksul abi otsitud, kuid hoone vajab põhjalikku remonti. Foto: Vladislav Musakko

Tuleviku tänava polikliinik (südalinnapolikliinik) kuulub Rakvere haiglale ja hiljuti koliti sealt välja taastusraviteenused. Neid osutatakse Lõuna põigu kompleksi selleks kohandatud osas. Rakvere haigla juht Ain Suurkaev kõneles, et omanikud otsustasid südalinnapolikliiniku müüa avalikul kirjalikul enampakkumisel.

“Täna on minul selline otsus laual ja ettepanek oli, et keset suve pole mõtet müüma hakata. Inimesed puhkavad ja on COVID-ist vabanemise järel vallatusi täis,” sõnas Suurkaev ja selgitas, et tervishoiukorralduse seaduse alusel on haigla muutunud südalinnapolikliinikus üürile andjaks, aga üks tervishoiuasutus ei tohiks sellist majandustegevust teha. “Kuni me ise veel seal majas olime ja kasutasime aktiivselt üle poole pinnast, oli selle maja ülalpidamine justkui õigustatud. Nüüd on jäänud ainult röntgen, mille osakaal kogu selle maja mahust on väga marginaalne,” rääkis haigla juht.

Ta lisas, et osa üürnikke on tänu sellele, et teraapiaruumid vabastati, liikunud praeguseks paremale pinnale, kui selle vana hoone puhul nii üldse saab öelda. Lõplikud müügitingimused saavad selgeks siis, kui füüsiliselt müügiks läheb – suve lõpus või sügise alguses. “Meie sealt kedagi välja ei tõsta,” kinnitas Suurkaev. “Anname kõik servituudid kaasa, kohustused ja rentnikud ning läheme ka ise rentnikena kaasa, sest röntgenit sealt hetkel küll välja kantida ei plaani,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles