Kadrinas alguse saanud bänd juubeldab rokilaagris

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Laval on Loits ja Lembetul on rusikas püsti. Simo Atso istub trummide taga. Kõige vasakpoolsem on Margus Traumann basskitarriga ning kitarriga on Gates (Veljo Värava) ja Draconic (Kaido Haavandi). 
 
Laval on Loits ja Lembetul on rusikas püsti. Simo Atso istub trummide taga. Kõige vasakpoolsem on Margus Traumann basskitarriga ning kitarriga on Gates (Veljo Värava) ja Draconic (Kaido Haavandi).   Foto: Erakogu

"Mina olengi Loits," ütles Kadrina kultuurikoja direktor Ahto-Lembit Lehtmets ehk Lembetu muheledes. Ta selgitas, et alustas 25 aastat tagasi üksinda metal-bändiga Loits ja 20 aasta eest avaldas koos bändikaaslastega plaadi "Ei kahetse midagi". 

Täna tähistab Kadrinast alguse saanud Loits oma 25 aasta juubelit ja esineb Vana-Vigalas toimuva Hard Rock laagri pealaval. Ühtlasi tähistab rokilaager oma 20. aastapäeva. Lembetu on kõigi kolme tähtpäeva üle uhke, sest need märgivad tema sõnul ühtaegu revolutsiooni ja stabiilsust. "Täna saab kangelane Loits 25 aastat vanaks, ja kuigi vahel on jäänud mulje, et ring hakkab täis saama, siis ei, Loits näitab taas irevil hambaid, jookseb uuesti, rind ees, turmtulle," rääkis Lembetu ja lubas, et seiklus ei ole veel läbi.

Lembetu ehk siis Ahto-Lembit Lehtmets pole pika jutuga, ta on teoinimene. Kadrinas on viimase paari aastaga toimunud tõeline kultuuriplahvatus. Viimase tõestus oli jaaniõhtu, kus rahvast hullutas ansambel Fix. Ahto Lembit-Lehtmetsa tegevust Kadrina kultuurimaastikul võiks kirjeldada sõnadega Fixi laulust "Tsirkus": "Ja minu najal vaid seisab see terve tsirkus koos." 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles