Kaitseliit asub aastast 2022 korraldama koolidele riigikaitse välilaagreid

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Huvi riigikaitseõpetuse vastu on viimasel ajal kasvanud.
Huvi riigikaitseõpetuse vastu on viimasel ajal kasvanud. Foto: Erakogu

Riigikaitseõpetus on  koolides mitmekülgne valikõppeaine, mille vastu huvi on aastatega tõusnud. Kui varasemalt on õppeainet andnud ala asjatundjad, reservohvitserid või ka mõned tegevväelased, siis 2022. aastast saab riigikaitse välilaagrite korraldamisel suurema vastutuse ja tegutsemisruumi Kaitseliit.

Kirde maakaitseringkonna kaitseliitlased on seni mitmes maakonna koolis edukalt riigikaitset õpetanud. Viru maleva kaitseliitlane Meelis Kütt on Kadrina keskkooli ja Rakvere eragümnaasiumi noortele oma teadmisi edasi andnud ja käe külge pannud ka suviste riigikaitselaagrite korraldamisel. Lisaks õpetavad Virumaa koolides ja korraldavad riigikaitseõpetuse valdkonna arengut maakonnas mitu Viru maleva tegevliiget.

"Olles õpetanud riigikaitseõpetust koolides juba aastaid, olen näinud sirgumas palju noori, kes jätkavad peale kooli ja ajateenistust oma karjääri kaitseväe ja Kaitseliidu ridades. Samuti saavad õpilased aimduse, mis neid ees ootab ajateenistuses ja kuidas selleks valmis olla. Seetõttu on oluline õpetada noortele juba koolipingis, miks on oluline riigikaitse ja selles osalemine," rääkis kaitseliitlane Meelis Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles