Rakvere rüütel Rinaldo vallutas ringauditooriumi ja südamed

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vääriliste vastaste Argante (Taavi Tampuu, vasakul) ja Rinaldo (Madis Mäeorg) võitlusstseenis kruvib lisaks muusikale pinget varjumäng.
Vääriliste vastaste Argante (Taavi Tampuu, vasakul) ja Rinaldo (Madis Mäeorg) võitlusstseenis kruvib lisaks muusikale pinget varjumäng. Foto: Inna Grünfeldt

Kui rüütel Rinaldo Rakverest Tartusse jõudis, rivaalitses linnas juba kolm Carmenit, eksles tundesegaduses Jevgeni Onegin ning kuhtus kaunilt õilis Violetta. Ooperisümbioos avas klassikat vimkalisest vinklist.

Rakvere teater andis “Rinaldoga”, kus Georg Friedrich Händeli 1711. aastal kirjutatud ooperi tegelased elasid ja surid kirglikult tänase nutimaailma virvatulede valguses, kaks ainsat etendust Ooperisümbioosil – Tartu linna päeva minifestivalil, kus klassikalise ooperi ettekandeks oli sõnateatri lavastaja käsutuses 45 minutit, kaks solisti, klaverisaatja ning paar näitlejat.

Viiendal Ooperisümbioosil pälvisid publikult sooja vastuvõtu nii rakverlaste loodud “Rinaldo” kui ka Theatrumi “Carmen”, Endla teatri “Jevgeni Onegin” ning Eesti Noorsooteatri “La traviata” kui huumori ja traagika meisterlikud sümbioosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles