See viimane süüdatud tuli

Copy
Miila küla armastatud sepast, jahimehest ja mesinikust Aado Tõeverest jäi maha hulk ilusaid mälestusi ja lugusid, mis ootavad jutustamist. Ja vaikus. See jäi ka maha.
Miila küla armastatud sepast, jahimehest ja mesinikust Aado Tõeverest jäi maha hulk ilusaid mälestusi ja lugusid, mis ootavad jutustamist. Ja vaikus. See jäi ka maha. Foto: Marianne Loorents

Las ma jutustan teile ühe loo. Loo Miila küla sepast, mesinikust, hinnatud jahimehest. Loo, mis elab fotodes, mälestustes ja mahajääjais.

Selle loo juures olev vanim foto on tehtud 1956. aastal Liivassaarel. Pildil on kolm meest pardi­jahi vahepeal einet võtmas: eluaegsed jahikaaslased Elmar Tõevere ja Julius Sepp ning nooruke Aado Tõevere, toona 17-aastane nooruk, selle loo peategelane. Pilt ise on killuke suuremast pildist, killuke terve Miila küla ajaloost, sest võib arvata, et just oma küla kogenud jahimeestega koos veedetud aeg, saadud kogemused ja kuuldud jutud innustasid Aadot hilisemas elus jahipidamist mitte meelest laskma, vaid sellega aktiivselt edasi tegelema.

Koduses majapidamises on palju endist peremeest meenutamas. Aga las olla, peremehe vaim jäägu koju.
Koduses majapidamises on palju endist peremeest meenutamas. Aga las olla, peremehe vaim jäägu koju. Foto: Marianne Loorents
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles