Võsu liivaskulptuurid kerkivad juba 21. korda

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Võsu rannas liivaskulptuuride ehitamine on juba pikk traditsioon.
Võsu rannas liivaskulptuuride ehitamine on juba pikk traditsioon. Foto: Meelis Meilbaum

Järgmisel nädalavahetusel, 11. juulil kell 11-16 toimub Võsu rannas taas perevõistlus "Võsu liivaskulptuurid". Sel aastal on korraldajad Lahemaa rahvuspargi sünnipäeva auks valinud taieste teemaks “Seiklused Lahemaal”.  Päevajuhi rolli on enda kanda võtnud Jüri Muttika ning muusikaga loob hea tuju Jon Mikiver.   

Ürituse eestvedaja Mairer Muruvee meenutas, et ettevõtmine sai alguse 21 aastat tagasi ning nüüdseks on sellel Võsu suve kultuurikalendris juba oma kindel koht. "Tegemist on Lahemaa ainsa rannaga, kus regulaarselt liivaskulptuuride tegemises mõõtu võetakse," nentis Muruvee.

Meisterdamisvõistlus on mõeldud perekondadele, sõpruskondadele, töökollektiividele jne - kõik on oodatud. "Eesmärk on tutvustada ühistegevuse võimalusi - mida kõike on võimalik Eestimaal teha, näha ning kogeda toreda seltskonnaga. Pakume peredele võimalust luua ühiseid mälestusi ning on südantsoojendav, et meisterdama tullakse suisa kolm põlvkonda koos," kõneles korraldaja ja lisas, et oma osalemisest on teada andnud ka professionaalsed skulptorid.

Muruvee sõnul on Haljala vald teinud suure töö rannaala korrastamisel ning liivaskulptuuride ehitamine tutvustab tehtut laiemalt. Liivaskulptuuride ehitamisel võisteldakse meeskonnaga. Taieseid hindab tuntud inimestest koosnev žürii, mille esimeheks on armastatud kunstnik Teet Suur. "Sellel suvel ootame võistlema 30 või enam võistkonda ja kõiki osalejaid ootab auhind," rääkis korraldaja.

Meisterdama tulles palutakse kaasa võtta oma töövahendid - labidad, kühvlid, kastekannud, ämbrid, rehad ja muud vajaminevad tööriistad. Oma võistlustöö täiendamiseks võib kasutada ka läheduses saadaolevat looduslikku materjali.  Võistkonnad tuleks eelregistreerida, sest platsidel ettevalmistatud liivakuhilate arv on piiratud.  

Haljala valla arendus- ja kogukonnaspetsialist Anneli Kivisaar ütles, et Võsu liivaskulptuuride päevast on saanud Võsu suve lahutamatu osa, mis vähegi sobiliku ilma puhul toob Võsu randa väga palju inimesi. "Eriti äge on, et eestvedajad on kohalikud võsukad, kes aasta-aastalt on suutnud kaasata üha rohkem abilisi, osalejaid, sponsoreid. 21 aastat tagasi toimunud väikesest kohalikust sündmusest on tänaseks välja kasvanud Võsu suve üks kindlatest kaubamärkidest," lisas vallaametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles