Kunda tavandimajale andis õnnistuse peapiiskop

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Vasakult vallavanem Einar Vallbaum, klaasikunstnik Riho Hütt, EELK peapiiskop Urmas Viilma ja Viru praostkonna praost Tauno Toompuu.
Vasakult vallavanem Einar Vallbaum, klaasikunstnik Riho Hütt, EELK peapiiskop Urmas Viilma ja Viru praostkonna praost Tauno Toompuu. Foto: Eva Samolberg-Palmi

Kundas toimus pühapäeval kalmistupüha, selle raames avati pidulikult värskenduskuuri läbinud leinamaja, mida kaunistab klaasikunstnik Riho Hüti vitraaž.

Leinamajale andis õnnistuse EELK peapiiskop Urmas Viilma, kes rääkis, et leinamaja oma olemuselt on inimesele sama tähtis kui ilmale tulemise koht, sest ühes paigas meie maine teekond algab, teises see lõppeb. "Kui me peame väga oluliseks seda, et inimene sünniks siia ilma turvalises, puhtas keskkonnas, siis täpselt samamoodi kuulub inimese elu juurde see viimane hetk enne seda, kui ta kalmistumulda maetakse."

"Leinamaja puhul me räägime küll surmast, aga räägime ka lootusest, et surmale järgneb miski. Kristlik lootus räägib sellest, et meie hinged lähevad Jumala juurde. Me usume ja loodame, et Jumal annab meile parema elu ja tuleviku sealpool."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles