Hannibali rahvas tuleb ⟩ Vallimäel välkusid mõõgad ja kõlasid sõjahüüded

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Massivõitluse harjutamine Rakveres Vallimäe vabaõhukeskuses.
Massivõitluse harjutamine Rakveres Vallimäe vabaõhukeskuses. Foto: Eva Samolberg-Palmi

Täna pärastlõunal võis Vallimäe vabaõhukeskuses näha isevärki vaatepilti: seltskond eri vanuses mehi ja naisi trotsis lõõskavat päikest, õhus vihisesid mõõgad ja sõjahüüded kaikusid linnuseni.

Kõik see toimus aga Ivo Schenkenbergist jutustava suurejoonelise suvelavastuse hüvanguks. Nimelt korraldas harrastusteater KaRakTer koostöös Eesti Harrastusteatrite Liiduga massivõitluse koolituse harrastusnäitlejatele, koolituse läbimine annab võimaluse osaleda 2022. aasta juunis Rakvere Vallimäel etenduvas suvelavastuses "Ivo Schenkenberg ja Hannibali rahvas". Lavastuse sätib vaatamiskõlblikuks Üllar Saaremäe, etendused on tuleval suvel 9.–11. juunini.

Tegelikult pidanuks lugu väejuhist ja sõjamees Ivo Schenkenbergist jõudma rahva ette juba 2020. aasta suvel, aga koroona tõttu lükkus see edasi toona ja lükkus edasi ka tänavu.

Tänane koolituspäev oli esimene kahepäevasest koolitusest, teist korda saadakse kokku 17. juulil, toimub ka 15-minutiline etteaste publikule sealsamas Rakvere Vallimäel. Võitlusharjutusi juhendas Kaire Russ Eesti Lavavõitluse Liidust, samuti jagas teadmisi Johan Elm, kes on ühtlasi "Ivo Schenkenbergi" kaaslavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles