Triigi lauda süttimise põhjuse kohal lasub kahtlusevari

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Heinapallid võivad süttida ka iseenesest, kui need on ladustatuna liiga niisked. Pilt on illustratiivne.
Heinapallid võivad süttida ka iseenesest, kui need on ladustatuna liiga niisked. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

Laupäeva õhtul süttis Triigi külas heina täis laut. Et mõni päev varem ja päev hiljem põlesid samas kandis põllul asuvad põhu- ja heinapallid, on tekkinud kahtlus, kas tulekahjude taga pole mitte kellegi kuri käsi.

Laupäeva õhtul kell 20.45 sai häirekeskus äreva teate, et Väike-Maarja vallas Triigi külas põleb laut. Tulekuma märgati ka ümberkaudsetes külades ja üsna Triigi lähedal elav kohalik vallavanem Indrek Kesküla kihutas ise samuti kohale. "Kõigil oli mure, kas loomad saadi laudast välja," rääkis ta. "Kui selgus, et loomad on põllul, et see hoone polnudki laudana kasutusel, oli kergendus suur. Sündmuskohal süütamise võimalikkusest keegi ei rääkinud. Uudistajaid oli aga palju. Politsei sekkus ja palus laiali minna, et mitte takistada päästjate tööd – teeservad olid autosid täis pargitud."

Süttinud laut kuulub osaühingule Triigi Farmer. "Põhjuste üle mina spekuleerida ei oska," lausus ettevõtte omanik Ott Läänemets. "Võimalik on ka isesüttimine – igal aastal põleb Eestis mõni heinahoidla maha. Kontrollime küll pidevalt heina niiskusesisaldust, mis halbade asjaolude kokkusattumisel võib põhjustada tulekahju. Reedel veel kontrollisime, aga ei saa välistada, et mõni pall oli liiga niiske."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles