Kassett tuletab meelde saabuvat Funkfesti

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kasseti sättisid Funkfesti auks Keskväljakule Mikael Ristmets (vasakul) ja Johannes Pihlak.
Kasseti sättisid Funkfesti auks Keskväljakule Mikael Ristmets (vasakul) ja Johannes Pihlak. Foto: Funkfest.ee

Rakvere Keskväljakule juuli lõpus toimuva Funkfesti puhuks kerkinud ajutine installatsioon sümboliseerib helikassetti.  

Kasseti disaininud Eesti kunstiakadeemia arhitektuuritudengi Mikael Ristmetsa sõnul sai Funkfesti põhielemendile kassetile antud linnaruumi sobiv ruumilisus ja õhulisus. "Kuna funk-muusika on ka ise hoogne ja mänglev, sai ka installatsioonile lisatud kalde näol hüplikkust." Noor arhitekt avaldas lootust, et rakverlased võtavad installatsiooni hästi omaks.

Festivali peakorraldaja Johannes Pihlak oli Ristmetsa tööst nõnda vaimustunud, et lõi ka ise ehitusel käed külge. "Kunstiliselt ägedad installatsioonid on hea võimalus anda omanäoline lisa klassikalistele bänneritele," ütles Pihlak uhke objekti üle rõõmustades.

Rakvere Funkfest on Eesti festivalimaastikul uus nähtus, mis kinnitab tänavu suvel kanda ühepäevase superprogrammiga.

Festivalil astuvad üles riigi funk'imad live-bändid, kelle hulgas on funk'i-sõprade lemmik Lexsoul Dancemachine, hitivabrik Gram-Of-Fun, eestikeelse funk'i edendaja Arg Part, alternatiivse funk'i meister Kenors.

Lisaks praeguse aja kõvemate funk-bändide armastajatele võivad rõõmustada kõik vana hea Genialistide fännid. Nimelt taaselustab Rakvere Funkfest Eesti rahva palavalt armastatud grupeeringu loomingut austuskontserdiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles