COVID-19 vastu vaktsineerimise võimalused laienevad

Kärt Devaney
Copy
Vaktsineerimise võimalused laienevad.
Vaktsineerimise võimalused laienevad. Foto: Tairo Lutter

Sellest nädalast algavad Eesti eri piirkondades COVID-19-vastased kiirvaktsineerimised, kus inimestel on võimalik end vaktsineerida kodule lähemal ja ka ilma eelregistreerimata. 

Vaktsineerimise töörühma juhi Marek Seeri sõnul tuleb üleeestilise 70-protsendise täiskasvanute hõlmatuse saavutamiseks vaktsineerida veel 194 000 inimest.

"Vaktsineerimiskeskused, mis võimaldasid väga kiiresti vaktsineerida väga palju inimesi, jätkavad. Samuti saab loomulikult end vaktsineerimiseks kirja panna. Kuid alustame nende inimeste nügimisega, kes vajavad kas väikest lisatõuget või seda, et vaktsineerimisvõimalus oleks neile lähemal ja mugavam. Koostöös kohalike omavalitsustega, perearstide ja tervishoiuasutustega mõtleme välja konkreetse piirkonna eripärasid arvestavad lahendused," rääkis Seer.

Eelmisel nädalal katsetati ilma eelneva registreerimiseta vaktsineerimist Tallinnas ja Narvas ning selgus, et huvi selliste lahenduste vastu on inimestel olemas, ja nüüd tuleb neid võimalusi järk-järgult juurde.

Lääne-Virumaal on nii eelregistreerimisega kui ka ilma enne aega broneerimata võimalik end vaktsineerida lasta 17. juulil kella 10–12 Võsu rannaklubis ning kella 13–15 Haljala rahvamajas, pakkumisel on Jansseni ja Pfizeri vaktsiin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles