Pioneerid sunnivad uputava jõe taanduma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Andres Pulver
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Aarne Mäe

Kunda linnapea Riina Sooäär rääkis, et Kunda jõel on Lontova silla juures ametis kümmekond meest Kirde kaitseringkonna pioneeripataljonist ja päästeametist, kes püüavad Kunda jõge oma voolusängi tagasi juhtida.

"Lõhkamistööd käivad, päästeamet ei lase kedagi ligi," lausus Sooäär, kes pääses ise kohale seetõttu, et käis meestele lõunasööki viimas.

"Olukord on täitsa OK, hommikupoolikul lõhati ja pärastlõunal jätkatakse ning ma loodan, et saame jää eest ära ja vee liikuma," lausus linnapea.

Lembit Kilm, kelle majapidamine samuti ohus oli, ütles, et kui pühapäeva varahommikul hakkas jõgi Lontova teele voolama, siis pärastlõunaks oli olukord oluliselt paremaks muutunud.

"Tööd käivad ja asi edeneb," kinnitas Kilm, kes on oma sõnul tänulik meestele, kes jõge taltsutades kiirelt ja operatiivselt tegutsenud on.

Märksõnad

Tagasi üles