Toolse linnuse 550. aastapäeva tähistatakse romantilise kontserdiga

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Toolse linnus tähistab 550. aastapäeva.
Toolse linnus tähistab 550. aastapäeva. Foto: Marianne Loorents

Toolse ordulinnuse 550. aastapäeva üritustele annab avalöögi romantiline kontsert "Tule ja jää".  

Kontserdi "Tule ja jää" peakorraldaja Merili Vipper ütles, et nii ilusat aastapäeva nagu Toolse ordulinnuse 550. aastapäev tähistatakse romantilise täiskasvanutele mõeldud suveõhtukontserdiga, millele eelneb tulerituaal, ringkäik ja keskaegsete toitude maitsmine.

"Juubeliüritus on tõesti eriline. Kes linnuse juures varem jalutanud, teab, et linnuse kõrval asetsev paat on ajahambast puretud ja väsinud. Avatseremoonial saadetakse paat tulerituaaliga sümboolselt puhkama. Tehakse ringkäik koos ajaloolase Uno Trummiga, kes ordulinnuse telgitaguseid avab. Oodata on ka üllatus Rakvere linnuselt," rääkis Vipper.

Toolse juubeliüritusel pakutakse Rakvere linnuse keskaegseid elamustoite, samuti Palmse mõisa hõrke maitsed ja jooke ning Altja kõrtsi maalähedasi roogasid ja suupisteid. Tapa pitsakohvik tuleb pakkuma suvekokteile. 

Romantilise kontserdi annab ansambel Kõrsikud. "Oli justkui loomulik leida esineja, kelle juured asetsevad Virumaal. Kõrsikute liikmetel on pajatada paar lugu seoses Toolse linnusega, ning kellele ei meeldiks  Andrus Albrecht  – varem esinejanimega Bonzo –, Alari Piispea – esinejanimega Päss – ja Jaan Pehk – esinejanimega Orelipoiss," lausus Vipper. Ta lisas, et ürituse moto on "Võta aeg maha ja sa suudad rohkem".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles