Soodsale maasikamüügile tõmmatakse nädala lõpuks joon alla

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Merike Oraver müüb juba mitmendat aastat Kiltsis kasvatatud maasikat ja on ostajate jaoks varakult platsis.
Merike Oraver müüb juba mitmendat aastat Kiltsis kasvatatud maasikat ja on ostajate jaoks varakult platsis. Foto: Marianne Loorents

Rakvere turu kohal heljub hõrk maasikahõng, aga see pidu on varsti läbi, sest kuumus teeb oma töö. Maasikamüüjate read hõrenevad päev-päevalt. Vahel paneb hind ostjate eelistused paika, kuid ostetakse ka sorti valides.

Turg ongi hooajalise värske kauba soetamiseks parim koht. Toidulaua saaks põhimõtteliselt kaetud, sest pakutakse värsket kala, kartuleid, aedvilju ja maitsetaimi ning magustoiduks maasikaid. Hommikul kell kaheksa olid müüjad juba platsi võtnud ja läbiruttavad inimesed soetasid pakutavat aiakraami.

Maria tegeleb turusaaduste edasimüügiga ja pakub ilusaid suuri marju 4.50 kilo. Need on "Asia" sorti maasikad, mida kiidetakse magusa maitse poolest. Müüja kinnitas, et marjad lähevad kaubaks nii kilo kaupa kui ka kastiga. Katriin tegeleb Põlvamaalt pärit Siniallika talu maasikate edasimüümisega. Sordid on "Polka" ja "Sensation". "Natukene aega ikka tuleb veel maasikat," rääkis neiu, aga lisas, et järgmise nädala alguses on küll kõik, sest kuumus teeb oma töö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles