Taluliit kutsub ühinema märgisega "Ehtne talutoit"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Märgis "Ehtne talutoit" kinnitab talutoodete ehedat eestimaisust.
Märgis "Ehtne talutoit" kinnitab talutoodete ehedat eestimaisust. Foto: Kerli Ats

Eestimaa Talupidajate Keskliit kutsub talutootjaid ühinema märgisega "Ehtne talutoit", et Eesti tarbijatele üha suuremates kogustes kodumaiseid talutooteid pakkuda.

Märgise "Ehtne talutoit" lõi Eestimaa Talupidajate Keskliit 2014. aastal ja nüüdseks on sellega ühinenud pea kuuskümmend Eesti talutootjat. Märgis "Ehtne talutoit" tähistab naturaalset, värsket ja maitsvat toitu ning selle märgise alla mahuvad nii talus toodetud põllumajandussaadused, toiduained kui ka nende töötlemisel saadud valmistoidud.  

"Peretalud on Eestis oma suuruse, tootmisviiside ja toodangu poolest väga mitmekesised ning nende tootesortiment lai. Tänu taludele on meil olemas mahetoit, kitse- ja lambakasvatus, lihaveisekasvatus, köögivilja-, puuvilja- ja marjakasvatus, maitse- ja ravimtaimede kasvatus ja veel palju muud. Talutoidu suurimaks trumbiks ongi selle erilisus ja mitmekesisus, rõhku pannakse nüanssidele. Paljud talud püüavad tänapäevast toitu toota vanu toidu kasvatamise ja valmistamise traditsioone järgides ja see kajastub ka maitses. Talutooted on tavaliselt värsked ning säilitus- ja värvainetevabad," rääkis Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht Kerli Ats ja innustas talutootjaid märgisega liituma. "Ehtsa talutoidu taga on kodumaised talunikud, kelle isiklik hool ja suhtumine on see, mis teeb talus valminud toidu väga eriliseks," rõhutas Ats.

Märgis "Ehtne talutoit" on loodud talunike ühistegevuse edendamiseks, et nad saaksid teistest tootjatest eristudes oma toodangut kodumaises kaubandusvõrgus senisest paremini müüa.  Talutoidu tootjatele ja talutoiduga kauplejatele, kes on märgisega ühinenud, pakutakse asjatundlikku turundus- ja reklaamiabi.

"Ehtsa talutoidu" märgise taotlemiseks tuleb täita ankeet, mille leiab aadressilt www.talutoit.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles