Flo Kasearu: “Me ei räägi ühiskonnas piisavalt inimese psüühikast”

Kärt Devaney
Copy
Kunstnik Flo Kasearu (vasakul) näituse “Elust välja lõigatud” tõukeks sai kümme aastat kaasa elamist ja toetust ema Margo Orupõllu tööle Pärnu naiste varjupaiga juhatajana.
Kunstnik Flo Kasearu (vasakul) näituse “Elust välja lõigatud” tõukeks sai kümme aastat kaasa elamist ja toetust ema Margo Orupõllu tööle Pärnu naiste varjupaiga juhatajana. Foto: Alge Sard

Läinud aastal riigikantselei tellitud küsitlusest selgus, et sellele eelnenud kuu jooksul oli üle 15-aastastest Eestis elavatest inimestest neli protsenti kogenud vaimset ja üks protsent füüsilist vägivalda, kusjuures vägivaldne polnud mitte võõras, vaid lähedane.

Arvude taga on alati inetu tõena inimeste päriselud. Elud, milles ollakse kinni, elud, kus ümbritsevast ja igatsetud elust, kuhu ei kuulu vägivald, ollakse otsekui välja lõigatud.

Valus statistika muutub inimesteks naiste tugikeskustes, vestlustes lastekaitsespetsialistidega. Ja käesoleval kevadel ühiskonda õlgadest haaranud ja tugevalt raputanud Flo Kasearu näitusel, mis samuti kannab pealkirja “Elust välja lõigatud”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles