Haigestumine koroonasse on taas suurenemas

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere haigla koroonaosakond on praeguseks küll suletud, aga kui tuleb viiruse kolmas laine, pole taasavamisest kahjuks pääsu.
Rakvere haigla koroonaosakond on praeguseks küll suletud, aga kui tuleb viiruse kolmas laine, pole taasavamisest kahjuks pääsu. Foto: Marianne Loorents

Kuigi Lääne-Virumaale pole viimastel päevadel COVID-19-sse haigestunud inimesi lisandunud ja haigestumus püsib stabiilsena, näitab poole aasta tagune kogemus, et olukord võib kiiresti muutuda, sest Eestis tervikuna nakatumiskordaja R suureneb.

Haigestumuse intensiivsus tõusis üle Eesti riskimaatriksi alusel keskmiseks, edastas terviseamet. Haigestumine on hakanud taas kasvama ning juuli lõpus võib näha üle 100 nakatunuga päevi (täna oli see arv 56 – toim.). Nakatumiskordaja R on selgelt kasvutrendis, see on seotud Delta tüve osakaalu suurenemisega.

"Delta tüvi on domineeriv ning haigestumise kasvu saame seostada Delta tüvega," ütles terviseameti peadirektor Üllar Lanno.

Ta rääkis, et Delta tüvega seotud juhtumeid on registreeritud kõikides maakondades peale Hiiumaa. Delta tüve laialdast riigisisest levikut ei ole veel täheldatud, kuid tüvele viitavate proovide osakaal kõikidest positiivsetest tulemustest on kasvanud 80 protsendini.

Eelmisel nädalal täheldati haigestumuse langust vaid Saaremaal (24 protsendi võrra) ning haigestumus püsis stabiilsena Lääne-Virumaal, Hiiumaal ja Raplamaal. Muudes maakondades oli haigestumus kasvutrendis.

Vähenesid nakatumised perekonna ringis, välismaal ning teadmata nakatumiskohaga juhtumid. Suurenes nakatumiste osakaal töökohas ja tutvusringkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles