Lääne-Virumaal kütiti katku nakatunud metssigu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Viie-kuue aasta eest oli Eesti metsades metssigu väga palju. Isegi Tallinnas – 2015. aastal kütiti Paljassaares ehk linna piires ühe jahiga 21 metsanotsut.
Viie-kuue aasta eest oli Eesti metsades metssigu väga palju. Isegi Tallinnas – 2015. aastal kütiti Paljassaares ehk linna piires ühe jahiga 21 metsanotsut. Foto: Jaanus Lensmen

Põllumajandus- ja toiduameti info põhjal on juulikuus Lääne-Virumaal kütitud metssigadel tuvastatud sigade aafrika katk, kuid millal ja kus täpsemalt need loomad kütiti, pole esialgu teada.

Rakvere Jahindusklubi tegevjuht Jaan Villak ütles, et temani jõudis vastav info ühelt jahimehelt, kuid PTA-ga pole ta veel asjaolude täpsustamiseks ühendust saanud. "Kas see info on nüüd müra või on mingi muu põhjus, aga tavaliselt nad kohe informeerivad, kui kütitud metssigadelt võetud proovidest on katk tuvastatud," rääkis ta. "Seetõttu ei oska ma rohkem ka kommenteerida. Eelmine katku nakatunud siga kütiti meie kandis Mahu lähistelt, sellest anti küll kohe teada."

Sel nädalal tuvastati sigade aafrika katku (SAK) nakatumine ligi 2000 seaga OÜ Pihlaka Farmis Harjumaal. Mõni päev varem oli farmist umbes viie kilomeetri kauguselt leitud surnud metssiga, kellel tuvastati samuti SAK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles