Ööpäevaga lisandus 64 koroonapositiivset, neist kolm Lääne-Virumaale

Kärt Devaney
Copy
Koroonaviiruse oht on tõusnud keskmisele tasemele.
Koroonaviiruse oht on tõusnud keskmisele tasemele. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6774 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 64 ehk 0,9 protsenti testide koguarvust. Lisaks on Eestis jaanipäeva eel rohelisele ehk madalale tasemele langenud koroonaviiruse leviku risk tõusnud taas kollasele ehk keskmisele tasemele.

Enim uusi positiivseid testitulemusi tuli Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 31 inimesel. 22 uutest Harjumaa haigusjuhtumitest on Tallinnas. Tartumaale lisandus 7, Pärnumaale 6, Võru- ja Järvamaale 4, Lääne-Virumaale 3, Ida-Virumaale 2 uut nakkusjuhtu, Lääne-, Rapla- ja Saaremaale 1 uus juht. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. 

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 45 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1,3 protsenti.

15. juuli hommikuse seisuga viibib haiglas 15 COVID-19 patsienti, nendest intensiivravi vajab 1 patsienti, kes on ka juhitaval hingamisel.

Ööpäeva jooksul uusi surmajuhtumeid ei registreeritud. Eestis on surnud 1271 koroonaviirusega nakatunut.

Ööpäeva jooksul manustati 7143 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud 590 115 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 506 135-l. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 53,6 protsenti.

Keskmine ehk kollane ohutase tähendab, et kogukonnas on nakkuskolded, kuid nakkus ei ole laialt levinud, edastas valitsuse pressiesindaja. Eeskätt on sellel riskitasemel oluline vältida riskirühmade nakatumist. Samuti tasub kõigil, kes pole seda veel teinud, end vaktsineerimisega viiruse eest kaitsta.

Riskitaseme vaatab valitsus üle korra nädalas ja see avalikustatakse veebilehel kriis.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles