Tõrma külas kõrgub uhiuus teraviljakuivati

Tõrma viljakuivati mahutab korraga 3000 tonni teri. FOTO: Sten Semjonov

Tõrmas avatud teraviljakuivati tõestab, et põllumajandusega tegelemine on Eestis jätkuvalt võimalik ning mõistlikult tegutsedes jääb ellu ja saab ka investeerida.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Mitu miljonit Tõrmasse kerkinud uus teraviljakuivatuskompleks maksma läks, seda Allar Neeme öelda ei soovinud. Igatahes suudab see kuivatada 60 tonni teravilja tunnis, kolme suurde ja nelja pisut väiksemasse viljatorni mahub kokku 3000 tonni teri. “Vana kuivati ei jäänud mitte niivõrd väikeseks, kuivõrd just aeglaseks,” mainis Neeme.

Juriidiliselt on Tõrma teraviljakuivati ja seda käigus hoidev OÜ Jahvataja siiski Allar Neeme isa Aksli ettevõtmine. “Kahjuks pidi isa minema kiireloomulisele operatsioonile, ta ei saa avamisel viibida. Aga ta on paranemas ja tervitab kõiki,” rääkis Allar Neeme. “Põllumajandusega tegelemine on olnud ikka isa rida. Mina tegutsesin teistes valdkondades, kuni ta mind kümme aastat tagasi ära rääkis, ja nii ma siis märgade kõrvatagustega sellesse valdkonda sattusin.”

16.07.2021 20.07.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto