Raplat külastades saab teha väikese ringi kodumaal uut avastades

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Varemetes paberivabriku hoonet ilmestab lõuend, kus poseerivad 40-ne aastase staažiga vabrikutöölised.
Varemetes paberivabriku hoonet ilmestab lõuend, kus poseerivad 40-ne aastase staažiga vabrikutöölised. Foto: Piret Saul-gorodilov

Suvi on puhkuste aeg, mil mõnele meeldib paiksena puhata ja teised tahavad seigelda ning avastamisrõõmu tunda. Eesti näib nii väike, et ükskõik mis suunas sõita, on kõik juba tuttav. Saartele minnes läbitakse Läänemaad, Pärnu poole suundudes jäävad teele Paide ja Järvamaa, sõites Setumaale, Tallinna või idanaabrite juurde, ikka juhtub teele põnevaid paiku, kuhu lisaks sisse põigata, et kodumaad avastada. Raplasse naljalt ei satu! Raplasse minek tuleb plaani võtta ja sel kombel teele jäävate kohtadega tutvust teha.

Väljasõit Raplasse võib koguni võõrastavalt kõlada. On’s seal midagi näha või teha ja mis linn see selline üldse on? Veidi järele mõeldes ja internetis sobrades selgub, et Raplast on pärit sellised nimekad inimesed nagu esileedi Helle Meri, estraadidiiva Anne Veski, tegus ja mitmekülgne Katrin Karisma, suur mõtleja Uku Masing ja teatrimees Ants Lauter.

Raplamaa

Rapla maakonna lipul on eritunnusena Raplamaa vapp.
Rapla maakonna lipul on eritunnusena Raplamaa vapp. Foto: Riigikantselei
  •  Pindala: 2765 km2 (2017 a)
  •  Elanikke: 33 116 (1. 01. 2021 a)
  •  Rahvastikutihedus: 12 in/km2
  •  Maakonnalinn: Rapla
Allikas: Vikipeedia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles