Jõhvi sõjaväelinnakus avati säästlikult ehitatud varjualused

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Vasakult: Revin Grupp OÜ eelarvestusosakonna juht Mikk Jalak, kapten Artur Kiri Viru jalaväepataljonist ja RKIK kirde taristuportfelli juht Külli Tulvik.
Vasakult: Revin Grupp OÜ eelarvestusosakonna juht Mikk Jalak, kapten Artur Kiri Viru jalaväepataljonist ja RKIK kirde taristuportfelli juht Külli Tulvik. Foto: Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus

Riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) avas eelmisel nädalal Jõhvi linnakus 13 varjualust, mis on mõeldud tehnika hoiustamiseks. Varjualused ehitas Lääne-Virumaa ettevõte Revin Grupp OÜ ja lepingu maksumus oli koos käibemaksuga 3,6 miljonit eurot.

"Algselt oli investeeringute kavas arvestatud vaid kolme varjualuse ehitusega, kuid projekti säästlikumaks muutmine ja hästi läbiviidud riigihange võimaldas ehitada suuremal arvul varjualuseid. Kokku ehitati Jõhvi 13 varjualust 3,6 miljoni eest. Olgu mainitud, et varjualuste juurde kuuluvad ka teed ja platsid ning need on samuti lepingu mahu sees," rääkis RKIK kirde taristuportfelli juht Külli Tulvik.

Varjualused on killustikplatsil otstest kinnised ehitised, kus on võimalus hoida kaitseväe sõidukeid. Varjualustesse paigutatakse Jõhvi linnakus paiknev rasketehnika – nii suuremad kui ka väiksemad masinad. Üks varjualune mahutab 28 suurt ja 56 väikest masinat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles