Aitab äkki suhtumisest lasteaedadesse kui mugavusteenuse pakkujatesse

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Piret Saul-Gorodilov.
Piret Saul-Gorodilov. Foto: Ain Liiva

Juuli on tuntud kui suur puhkusekuu. Neid asutusi, kus saab välja kuulutada kuuajalise kollektiivpuhkuse, ei ole just palju. Millegipärast peetakse ikka veel mitme valla lasteaedades sellist luksust normaalsuseks. Leidub lasteaedu, kus vanemad on välja võidelnud valverühmad. Julgen väita, et valverühmade taga on lastevanemate püüdlused, ühe sündi olen ise kõrvalt näinud, aga esimesel suvel, kui see käima lükati, juhtus äärepealt, et huvilisi ei leidugi.

Vähesena tunduv huvi oli tegelikult tingitud varasemate aastate kogemusest. Pered olid oma ponnistused puhkuseplaanide klapitamiseks juba ära teinud. Edasistel aastatel polnud valverühma lastega täitmisel mingit probleemi.

Valverühmade vastu on lasteaedadel esitada mitmesuguseid põhjendusi. Väidetakse, et lapsi tuuakse juulis majja vähe, aga köögikollektiiv peab ikka koos lasteaiaõpetajatega välja tulema. Veel väidetakse, et juulit, kui maja on tühi, kasutatakse remondi tegemiseks. Ning lõpuks käib jõhker lastevanemate süütundele rõhumine – aga laps tahab ka lasteaiast puhata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles