Kruusatee Rutjal saab kaua oodatud mustkatte

Margus Vahter
Copy
Kaua vaevanud murele paistab lahendus: Rutja küla elanikud saavad vallavalitsuse lubadusel sügisel teele uue katte.
Kaua vaevanud murele paistab lahendus: Rutja küla elanikud saavad vallavalitsuse lubadusel sügisel teele uue katte. Foto: Sten Semjonov

Rutja külas on kaua hädas oldud tolmava ja aukliku teega. Samas asuv ratsakool on piirkonnas populaarne ning see tõstab ka tee koormust. Kuigi Haljala vald lubas sealsed teed viimaks mustkatte alla viia, pole suve keskpaigaks veel töödega alustatud.

Haljala valla tänavune hankeplaan näeb ette kruusateede tolmuvabaks muutmise. Avatud lihthange kruuskattega teede korrashoiuks läheb eeldatavasti maksma 68 300 eurot ning osa sellest näeb ette Rutja küla tee remonti kuni kolme kilomeetri ulatuses. Esimene hange aga tühistati paar nädalat tagasi ja see jättis külaelanikud jätkuvalt tolmava teega silmitsi.

“See puudutab vägagi meid,” ütles Arma ratsatalu ratsakooli treener Mare Kalme, kelle sõnul on nad pidevalt üritanud vallale teada anda, et uut, tumedat teekatet on väga vaja. “See nii tolmab ja on auklik,” rääkis Kalme ja lisas, et vallavanemaga on suve algul sel teemal räägitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles