Sügisest saab veinipudeleid taaraautomaati viia

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Siiani pole olnud tühjade veinipudelitega midagi peale hakata, kuid tulevikus saab need ringlusesse lasta. Pilt on illustreeriv.
Siiani pole olnud tühjade veinipudelitega midagi peale hakata, kuid tulevikus saab need ringlusesse lasta. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Riigikogu võttis mais vastu pakendiseaduse muudatuse, mis lubab esimest korda septembris pandipakendi süsteemi lisada veini-, vahuveini- ja muu kange alkoholi taara. 

Veinipudelid pole tagatisrahasüsteemi varem kaasatud olnud, kuid sügisest see muutub. "See on kauaoodatud muutus, mis lõpetab senise absoluutselt arusaamatu keelu," rääkis peenjoogivabriku Nudist kaasasutaja Mihkel Männik, kelle ettevõte on ringlussüsteemiga juba liitunud.

Männik tõi näiteks, et Kesk- ja Põhja-Euroopas koguvadki populaarsust just need naturaalveini tootjad, kes paistavad silma oma kerge ja säästliku taaraga. "Soome riiklik alkoholipood on juba aastaid orgaaniliste veinide märgistamisele lisaks märkinud ära ka keskkonnasõbralikumad veinid," kõneles Männik ja märkis, et Eesti võiks sellest eeskuju võtta.

Eesti Väikepruulijate Liit on algatanud ka kampaania "Vala välja", mis selgitab purgitaara eeliseid klaastaara ees. Üha enam käsitööõlut kolib pudelitest purkidesse, sest alumiiniumpakend on efektiivsem ning ressursisäästlikum. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles