VKG soovib Lüganuse valda rajada 800-miljonise biotoodete kompleksi

BNS
Copy
Viru Keemia Grupp.
Viru Keemia Grupp. Foto: Sander Ilvest

Viru Keemia Grupp (VKG) esitas teisipäeval Lüganuse vallale taotluse kohaliku omavalitsuse eriplaneeringu algatamiseks, et uurida biotoodete tootmiskompleksi rajamise võimalikkust Ida-Virumaale. Projekti investeeringumaht on ligi 800 miljonit eurot.

Planeeritava kompleksi tooraineks on niinimetatud kõva kasepuit ja pehmem männi- ja kuusepuit, sealhulgas kasutatakse nii paberipuitu kui ka saeveskites tootmisel tekkinud hakkpuitu, selgus VKG esitatud taotlusest. Tootmiskompleksis töödeldakse tooraine koostisosadeks, nagu on tselluloos, lahustuv tselluloos, tallõli ja lisandained, mida saab väärindada paber-, tekstiil- ja biotoodeteks.

VKG huvi on arendada eelkõige lahustuva tselluloosi töötlemist ning hakata tootma lõpptooteid tekstiilitööstusele, mille suurimaks tootegrupiks oleks viskooskangas. Lõpptoodete turul ei ole arendajal kavas toota pabertooteid. Planeeritavas tootmiskompleksis toodetakse rohelist soojus- ja elektrienergiat nii oma tarbeks kui ka müügiks elektriturule ning Kohtla-Järve ja Jõhvi linna kaugküttevõrku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles