Kunda kool võttis õpilaste vaktsineerimisel initsiatiivi

Kärt Devaney
Copy
Marge Selder (vasakult teine) viis vaktsineerima kõik oma lapsed, kel vanus lubas.
Marge Selder (vasakult teine) viis vaktsineerima kõik oma lapsed, kel vanus lubas. Foto: Sten Semjonov

Kell on 10 hommikul. Kunda ühisgümnaasiumi kooliõe kabinet on hetkega puupüsti rahvast täis. Kontrollitakse nimekirja. Vaktsiinisutsakat ootab järjekorras ema oma viie lapsega.

17. juunist on COVID-19 vastu vaktsineerimine avatud ka lastele alates 12. eluaastast. Ehkki kaitsepookimist tehakse eelregistreerimise alusel ka maakonnakeskuses Rakveres, otsustas Kunda ühisgümnaasiumi pereõde Jelena Fjodorova härjal sarvist võtta ja koolis vaktsineerimispäev korraldada.

Marge Selderi jaoks, kes hommikul pereõe kabinetis lastega järjekorras seisis, küsimust, kas vaktsineerima tulla, kordagi ei kerkinud. "Meil oli juba eelmisel nädalal tegelikult plaanis terve perega peale üht jooksuüritust kõik koos vaktsineerima minna, aga ei saanud siis aega. Siia kodu lähedale tulla sobiski sootuks paremini," rääkis Selder. Tänane vaktsineerimispäev klappis ka sportliku pere suvise treeningute ja spordiürituste plaaniga – kahe jooksuürituse vahele jäävasse kolme nädalasse õnnestus vaktsineerimine kenasti sobitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles