Riik toetas taas õpihuvilaagrite tegevust

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Laagrisuvi võib olla hariv ja lõbus ning jääda lastele kauaks meelde.
Laagrisuvi võib olla hariv ja lõbus ning jääda lastele kauaks meelde. Foto: Dmitri Kotjuh

Haridus- ja teadusministeerium toetab õpihuvilaagrite korraldamist, laagrid pakuvad koolivaheaegadel ühistegevusi enam kui 63 000 lapsele üle Eesti. Jagamisele läks 7,3 miljonit eurot, Lääne-Virumaal toimuvad laagrid said 1,6 miljonit eurot.

Õpihuvilaagrite toetamine on osa kriisiabi programmist, mida riik jagab teist aastat järjest. Eesmärk on õpilaste motivatsiooni ja vaimse tervise turgutamine. Pandeemia ajal tavaliseks muutunud distantsõpe on paljudele õppuritele toonud kaasa õpiraskusi ja läbipõlemistunnet. Tallinna ülikooli korraldatud distantsõppeuuringute järgi on distantsõppe ajal suuremaid või väiksemaid õpiraskusi tajunud 40 protsenti õpilastest. “Just seetõttu vajavad koolilapsed nii uue õppeaasta eel kui ajal õpihuvi ja -motivatsiooni tõstvaid ajaveetmisvõimalusi koos eakaaslastega,” sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

Lääne-Viru maakonnas toimub 38 toetatud laagrit, millest 17 korraldavad kohalikud organisatsioonid. Kõige rohkem on toetuse saajate hulgas üldhariduskoole ja spordiühinguid. Enim pakutakse ühistegevusi põhikooliastme õpilastele, kuid mõeldud on ka gümnasistidele ning kutseõppuritele. Nii mõnigi laager kutsub osalema kõiki neid vanuserühmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles