Sünoptik hoiatab, et ilm kuumeneb

, suvereporter
Copy
Taotuslikult fookusest väljas foto Võsu rannast, illustreerimaks leitsaku tekitatud päikesepistet ja jalustrabavat tunnet.
Taotuslikult fookusest väljas foto Võsu rannast, illustreerimaks leitsaku tekitatud päikesepistet ja jalustrabavat tunnet. Foto: Lisette Luik

Juuli viimasel nädalal ja augustis võib kohati vihma tulla, aga kuumust see ei leevenda. Sünoptiku sõnul on veel vara öelda, kas käesolevast suvest tuleb rekordkuum suvi, aga ta toob esile, et kuumad ilmad on muutunud sagedamaks ja intensiivsemaks nähtuseks.

Ilmaprognoosija rääkis, et kuumalained on tavaliselt olnud iga kümne aasta tagant. “Hetkel paistab, et kuumalained on muutunud sagedamaks. Äärmuslikku kuumust oli varem kord dekaadis, nüüd on iga nelja-viie aasta tagant,” rääkis Kamenik.

Viimased kuumaperioodid olid 2002. ja 2006. aasta suvel. 2010. aasta suvi oli Eestis 150 aasta kõige soojem. Viimane kuumalaine oli 2016. aastal. Tänavune kuumus on dekaaditagusele kuumusele üsna lähedane. Ka aastatel 2018 ja 2019 oli suvi väga soe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles