Kultuurijuhi palkamisel lähevad valdades arvamused lahku

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Haljala kultuurielu korraldab sealne rahvamaja ühes palgaliste töötajatega, samas rannapiirkondades toimetavad MTÜ-d.
Haljala kultuurielu korraldab sealne rahvamaja ühes palgaliste töötajatega, samas rannapiirkondades toimetavad MTÜ-d. Foto: Ain Liiva

Haljala vallas keeb suviti kultuurielu, mille korraldamise raskus lasub paljuski vabatahtlikel ja MTÜ-del. Vald kultuurijuhi palkamist otseselt tarvilikuks pidanud ei ole, samas leidub neid, kes arvavad, et pelgalt vabatahtlikele kogu ettevõtmist rajada ei saa.

Kultuurijuhi puudumine on Haljala vallas olnud teemaks varasemalt, ühelt poolt nähakse lahendust MTÜ-des, kes üritusi korraldavad, teisalt leidub neid, kes leiavad, et praegune olukord tingib ebavõrdse situatsiooni näiteks Haljalas ja endise Vihula valla aladel.

Haljala alevikus on olemas rahvamaja, mida juhib rahvamaja juht ning mis kureerib piirkonna kultuurielu. Samas leidub vallas neid, kes pole süsteemiga rahul, näiteks rääkis Virumaa Teatajale üks anonüümsust palunud allikas, et kui Haljalas on olemas ühe ürituse korraldamiseks laias laastus viis inimest, tuleb rannapiirkonnas läbi ajada märksa kasinamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles