Esimene Lääne-Virumaa kombucha-talu avab värava

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Paljudel inimestel on oma suhe teeseenega, sest seda on kodudes ikka kasvama pandud.
Paljudel inimestel on oma suhe teeseenega, sest seda on kodudes ikka kasvama pandud. Foto: Erakogu

Laupäeval saab Kivimurru talus tutvuda kombucha tegemisega. 

Nii nagu siidritalus tehakse siidrit, valmib Kivimurru talus teeseente abil maitsev teeseenejook, teatas Väike-Maarja valla koduleht. Sama valla Raigu külas asuva talu perenaine Liis Järvamägi ise nimetab seda huvitavast hobist välja kujunenud ettevõtluseks, mis on palju rohkemat kui ainult toidutootmine.

Tema sõnul on väga paljudel inimestel oma suhe teeseenega, sest see on endal või vanematel kunagi kodus olnud. Teeseenejook võib olla õigesti valmistatuna väga maitsev, janu kustutav ja ka kasulik. "Ma olen juba praegu nii palju inimesi imestama pannud, et kuidas kombucha saab nii hea olla. Ma olen kindel, et muudan veel paljude arvamust teeseenest ja sellega valmistatavast joogist. Eriti nende puhul, kes on proovinud kauplustes müügis olevaid kombucha-jooke," rääkis Liis Järvamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles