Lääne-Virumaa liginullenergiahooned said kahe peale üle 1,6 miljoni toetust

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Vinni mitmeotstarbelise liginullenergiahoone projekti eskiis.
Vinni mitmeotstarbelise liginullenergiahoone projekti eskiis. Foto: Vinni vallavalitsus

Riigi tugiteenuste keskus (RTK) ja rahandusministeerium toetavad sel aastal 27,5 miljoni euroga avaliku sektori 26 uue liginullenergiahoone rajamist ning kahe hoone energiatõhusaks muutmist. Valikusse mahtusid ka kaks Lääne-Virumaa hoonet.

Vinni vald sai 680 000 euro suuruse toetuse kavandatavale raamatukogu, noortekeskuse ja päevakeskuse ühishoonele. Vallavanem Rauno Võrno sõnul on seal taga valla arendusnõuniku Gustav Saare tubli töö. "Eelmine aasta kuulsin raamatukoguhoidjalt, kui palju oleks vaja vanasse majja investeerida ja mis kõik selle jaoks tuleks ära teha. Viskasime õhku mõtte, et võiks ju hoopiski uue maja ehitada," kõneles Võrno ning lisas, et projekti rahastuse taotluseks kirjutas arendusnõunik Gustav Saar. "Tubli töö ja mõningaste vedamistega oleme jõudmas reaalselt ehitusprojektini," märkis Võrno.

Praeguseks on valmis maja eelprojekt, põhiprojekti juurde enne rahastustaotlusele jaatava vastuse saamist ei mindud. "Ei olnud mõtet enne raha ega aega kulutada, kui meetme tulemused ei olnud selgunud. Nüüd saame juba täpsemaid arvutusi teha, et kui suur osa hoone maksumusest tuleb vallal endal kanda," kõneles Vinni vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles