Talunikud puhuvad Andja veskilt tolmu

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Värskete veskiomanike elutöö: Taavi ja Laila Talunik on võtnud veskile eluvaimu sissepuhumise omale südameasjaks.
Värskete veskiomanike elutöö: Taavi ja Laila Talunik on võtnud veskile eluvaimu sissepuhumise omale südameasjaks. Foto: Sten Semjonov

Andja küla asub Rakvere vallas. Vana veski on seal Kundasse viiva tee ääres kõrgunud juba aastast 1804. Algselt Andja mõisale kuulunud veski on käinud käest kätte, nüüd on see leidnud aga uued peremehed, kes ajalooliste müüride vahele elu plaanivad tuua.

Andja veski uued omanikud Laila ja Taavi Talunik seisavad suvepäikese käes veskimüüride kõrval ja vaatavad üles. Plaanid on suured, palju on veel lahtist, kuid äsja veskiomanikeks saanuna julgevad nad juba mõelda, mis siin ühel päeval olla võiks.

Taavi Talunik rääkis, et veski ostuni olid nad jõudnud üsna ootamatult. "See oli kinnisvaraportaalis üleval ja midagi oli selle juures, mis köitis," märkis veski uus peremees, kes müügikuulutuse lingi abikaasale oli saatnud ning saadud kiire jah-sõna peale enam pikalt mõelnud ei olnud. Laila Talunik lisas, et kuna Taavi ei ole emotsiooniostu inimene, ei olnud ta tegelikult kahelnud, et veski võikski olla nende suur tulevikuprojekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles