Politsei avastas Tamsalus kanepikasvanduse

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Tamsalust leitud kanepitaimed.
Tamsalust leitud kanepitaimed. Foto: Ida prefektuur

Sel nädalal pidasid Rakvere politseijaoskonna ametnikud koostöös Ida prefektuuri kriminaalbürooga kinni kolm inimest, keda on alust kahtlustada kanepi ebaseaduslikus kasvatamises. Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti kaks kahtlustatavat eeluurimise ajaks kuni kaheks kuuks vahi alla.

Rakvere politseijaoskonna juhtivuurija Tiina Toost rääkis, et politseinikud kogusid pikalt tõendeid selle kohta, et Tapa vallas Tamsalu tööstushoones kasvatati alates 2020. aasta veebruarikuust kanepitaimi. "20. juulil toimus hoones läbiotsimine, mille käigus leiti ligikaudu 785 eri suurusega kanepitaime. Kahtlustatavatena peeti kinni 43-aastane mees, 37-aastane mees ning 45-aastane mees, kellest kaks prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal kuni kaheks kuuks vahi alla võeti. Neile esitati kahtlustused kanepi ebaseaduslikus kasvatamises grupis," lisas Toost.

Tamsalust leitud kanepitaimed.
Tamsalust leitud kanepitaimed. Foto: Ida Prefektuur

Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri Ain Tali sõnul taotles prokuratuur 37-aastase ja 45-aastase mehe vahistamist, kuna samad mehed on ka varem kandnud pikaajalisi vanglakaristusi narkootiliste ainete käitlemise eest. "Kolmas mees on varem karistamata ning tema roll antud juhtumi puhul on selgitamisel," täpsustas ta.

Tamsalust leitud kanepitaimed.
Tamsalust leitud kanepitaimed. Foto: Ida Prefektuur

Juhtivuurija lisas, et edasises menetluses selgitatakse välja ka võimalik võrgustik ehk inimesed, kellele narkootilist ainet pakuti. "Politsei hea meeskonnatöö tulemusena on lõpetatud keelatud aine tootmine. Sellega pole töö aga läbi ja pingutused narkokurjategijate tabamiseks jätkuvad," rääkis Toost ja lisas, et narkovihjeid oodatakse jätkuvalt e-posti aadressil ida.narkovihje@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles