Avatud talude päev pakub maakonnas laia ja mitmekülgset külastamisvalikut

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Lääne-Virumaal avatud talud.
Lääne-Virumaal avatud talud. Foto: Virumaa Teataja

Taas on käes see kaua oodatud nädalavahetus, mil linnainimesed pääsevad talutegemisi kaema. Üleeestilised avatud talude päevad toimuvad juba seitsmendat aastat ja vajadus sellise võimaluse järele on ilmselge ning ootus kahepoolne – talupidajatel ja maaettevõtjatel ning nende külastajatel.

Enamikku talusid on võimalik külastada nii laupäeval kui ka pühapäeval. Üle Eesti avab oma uksed ligemale 300 talu ja maaettevõtet. “Sellest on kuue aastaga kujunenud Eestimaa suve lahutamatu osa – sündmus, mida ootavad nii maaettevõtjad ja talupidajad kui ka tuhanded külastushuvilised,” lausus maaeluminister Urmas Kruuse.

Möödunud aastal oli üle Eesti avatud 281 talu, kuhu tehti nädalavahetusel kokku üle 213 000 külastuse. Tegu oli avatud talude päeva külastusrekordiga. Näis, kas see tänavu ületatakse. Avatud talude leidmisel on abiks maaeluministeeriumi välja antud veebi- ja paberkaart. Lääne-Virumaa talude avastamiseks pani maakonnaleht oma õla alla ning pakub ülevaadet 22-st maakonnas avatud talust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles