Rakveres tähistatakse nädalavahetusel esimest korda keskaja päevi

Kärt Devaney
Copy
Keskaja päevadel esineb vanamuusikaansambel Rondellus.
Keskaja päevadel esineb vanamuusikaansambel Rondellus. Foto: Erakogu

Kauri koolis üle kümne aasta tegutsenud ajaloolise tantsu ansambel Fioretto on end tuntuks tantsinud just keskaja päevade laadi festivalidel ja laatadel, seda nii Pärnus, Tallinnas kui ka Viljandis, tutvunud neil sarnaste huvidega inimestega ning soovinud, et ajalooliseid festivale oleks rohkem.

Tänavu võttis Kauri kooli eestvedaja Anne Nõgu koostöös Pärnu hansapäevade korraldaja Mart Tõnismäe, projektijuht Keio Soomelti ja Virumaa Muuseumidega nõuks tuua eesoleval nädalavahetusel keskaja hõng Rakverre. “Minu arust on Rakvere lihtsalt väärt korralikke keskaja päevi, et tähistada meie ajalugu. Ma tõesti mõtlen, miks midagi sellist varem veel tehtud pole, ehkki mainitud ja arutatud on ennegi,” mõtiskles Nõgu.

“Linn, mille vaieldamatult oluliseks osaks on linnus, kaunis kirik, taastatud vanalinna põhitänav ja rikas ajalugu, peaks kindlasti kuuluma keskaja päevi korraldavate linnade nimistusse,” selgitas Anne Nõgu ajaloopäevade loomise põhjuseid. Lisaks avaldas Nõgu heameelt ka tõiga üle, et käesoleval aastal avanes võimalus ajalooürituse korraldamiseks linnalt rahastust taotleda. Seega sattusid samale ajale nii valmisküpsenud soov keskajale keskenduva ürituse järele kui ka korraldusvõimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles