Augusti lõpuks saab Rakvere 19 uut pakendikonteinerit

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Pakendijäätmete eraldi sortimine on väga oluline ja selleks paigaldatakse vastavate kirjadega konteinerid.
Pakendijäätmete eraldi sortimine on väga oluline ja selleks paigaldatakse vastavate kirjadega konteinerid. Foto: Eesti Pakendiringlus OÜ

Eesti Pakendiringlus lisab Rakvere linna olemasolevatele pakendimahutitele suve jooksul juurde veel 19 uut eri suuruses pakendikonteinerit.

Nende seas seitse paber- ja papppakendimahutit, üheksa klaasimahutit ning kolm segapakendimahutit, kuhu võib panna plast-, metall- ja joogikartongist pakendeid. Investeeringu suuruseks on ligikaudu 18 000 €.

"Prügi sortimine ahela lõpus on väga ebaefektiivne, teisisõnu: kõige mõttekam on jäätmete sortimine alati tekkekohal. Kui inimene kodus jäätmeid tekitab, siis peaks ta need kohe ka sortima liikide kaupa – ainult nii on võimalik jäätmeid kasutada materjalina uuesti," ütles Eesti Pakendiringlus OÜ juhatuse liige Alder Harkmann. "Rakvere linna elanikud sordivad jäätmeid väga tublisti ning nüüd paigaldame üle linna veel juurde 19 pakendikonteinerit, et jäätmete äraandmine oleks elanikele võimalikult mugav."

Osa pakendeid, mida praegu veel ringlusse võtta ei saa, võidakse sinna lisada juba lähiajal. Soovitatakse eraldi koguda alati neist materjalidest pakendeid, mida on eriti lihtne ringlusse võtta: kindlasti klaas, metall, paber ja papp.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles