Ajateenijate testimisega viivitamine tekitas Tapa linnakus koroonakolde

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Ajateenijad sõidutati bussidega väeossa ja seal alles tehti koroonatest. Pilt on illustratiivne.
Ajateenijad sõidutati bussidega väeossa ja seal alles tehti koroonatest. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristo Kivisoo

Nädala eest ilmus Virumaa Teatajas artikkel "Trobikond noori alustas ajateenistust", kus kajastasime imekspandavat fakti, et kõigepealt sõidutati värsked ajateenijad Tapa sõjaväelinnakusse ning alles seal tehti neile koroonatest ja eraldati viirusega nakatunud noored tervetest.  

Viirusega nakatunute arv suureneb maakonnas tasapisi. Mõnel päeval jääb arv eelmise päeva omaga samaks, kuid kahanemist pole märgata. "Praegu annab Lääne-Virumaal tooni kahjuks Tapa kaitseväe kolle," sõnas terviseameti ida regionaalosakonna osakonnajuhataja Marje Muusikus. Eilse seisuga oli seal 33 nakatunut aga nüüdseks on neid juba märksa rohkem tuvastatud.  "Seal on haiged ja lähikontakstsed loomulikult isoleeritud, aga kokkupuutepunkt oli bussides, kui neid sinna transporditi," nentis Muusikus, kes selgitas, et kui ajateenijad 21. juulil väeossa saabusid, siis nüüd ongi kätte jõudnud aeg, kus esimesed nakatunud hakkavad selguma.

Ta kinnitas, et nakatumised ei pruukinud toimuda kaitseväes. Noori tuldi saatma ja nakatumine võis esmalt toimuda kasvõi mõne pereliikme kaudu, pärast mida võisid ajateenijad bussis viirust edasi levitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles