Karujahihooajal võib maakonnas küttida 12 mesikäppa

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Noored mõmmikud võivad vabalt üleannetust teha lausa majapidamiste lähedustes, aga vana karu peaks juba ette vaatama. 
Noored mõmmikud võivad vabalt üleannetust teha lausa majapidamiste lähedustes, aga vana karu peaks juba ette vaatama. Foto: Peeter Kümmel

Keskkonnaamet lubas augustiga algaval ja oktoobriga lõppeval karujahihooajal küttida Eestis kokku 82 karu.

Lääne- ja Ida-Virumaa kütid tohivad lasta kummaski maakonnas 12 karu. Keskkonnaameti andmetel läheb karudel Eestis hästi – nende arvukus on viimastel aastatel suurenenud. "Meil on juba ka selliseid piirkondi, kus karudel kipub kitsaks jääma. Kui igaühele ei jätku enam piisavalt territooriumi, siis nad kipuvad tulema inimeste õue peale ja seal pahategusid tegema. Karujahi peamine eesmärk on vältida karude tekitatud kahjusid, vähendades karude üldist arvukust ning küttides neid suuremates kahjustuspiirkondades," rääkis keskkonnaameti jahinduse ja veeelustiku büroo juhataja Aimar Rakko.

Pruunkaru küttimismahu kehtestab igal jahiaastal keskkonnaamet, lähtudes aruandest, loendusandmetest ning jahindusnõukogu ettepanekust. Maakondliku küttimismahu jagamisel jahipiirkondade vahel võtab amet arvesse karukahjustuste esinemist jahipiirkondades ja jahindusnõukogude esitatud ettepanekuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles